Tips för ett behagligare besök hos tandläkaren

När det närmar sig den tiden på året när tänderna ska undersökas grabbar jag tag i tandborsten och borstar lite extra. Detta för att jag tror att tandläkaren inte ska kunna se alla de kvällar jag somnat innan jag hunnit borsta eller fuskat med tandtråden. Att fuska med tandvårdsrutinerna kan i värsta fall leda till en sökning på Google med orden ”akuttandvård Stockholm”.

Rutiner

Har du en rutin att borsta morgon och kväll, använda tandtråd varje dag och att skölja med fluor dagligen så har du lagt grunden för ett lättsamt besök hos tandläkaren. Dessa rutiner minimerar risken för plack och tandsten. Har du någon gång behövt ta bort tandsten så vet du att det är en obehaglig upplevelse. Så tandvårdsrutiner är viktigt för att slippa obehag. Skulle ditt plack utveckla sig till tandsten kan en tandläkare Tyresö ta bort det innan det påverkar din tandhälsa.

Gå på din inbokade tid

Det kanske låter motsägelsefullt att besöka tandläkaren när du egentligen vill slippa. Trots det så är det faktiskt det bästa sättet för att besöket ska vara trivsamt. Vid ett besök till allmäntandvården håller tandsköterskan efter dina tänder och ger råd och tips för hur du ska ta hand om tänderna på bästa sätt. Att följa råden leder till att det i framtiden inte uppstår karies eller tandlossning. Vilket gör att besöken går snabbare och blir billigare i längden. Var det länge sedan du besökte tandläkaren? Ett tips är då att söka på: tandläkare Tyresö, tandläkare Stockholm eller tandläkare Björkhagen för att boka en undersökning.

Tandvårdsrädsla

Låter du bli att gå till tandläkaren på grund av tandvårdsrädsla ska du veta att du inte är ensam. Det är viktigt att berätta för tandläkaren om din rädsla så att tandläkaren kan bemöta dig på rätt sätt. Ta gärna med någon till besöket som du känner dig trygg med. Kom också ihåg att en bra tandvårdsrutin gör att besöket går snabbt och smidigt.