Måla om och få ditt drömhem

Något som verkligen kan förändra ditt hem och som du kanske inte tänker på i första hand är att måla om. Du behöver inte köpa en ny soffa eller möblera om i sovrummet. Du behöver inte ens byta ut gardinerna som du börjat tröttna på. Det du behöver är att fundera på om väggarna i ditt hem behöver fräschas upp och förnyas.

I följande text vill vi tipsa om hur du kan skapa stor förändring i ditt hem med hjälp av målarfärg eller tapet. Vi tipsar även om hur detta går till på bästa sätt.

Enkla knep som förändrar ditt hem

Vårt första och bästa tips är att du använder målarfärg eller tapet för att få ditt rum att se ut att vara högre i tak. Detta gör du genom att tapetsera eller måla en bit upp på taket, längst utkanterna. Du kan även uppnå samma resultat genom att flytta upp taklisterna en bit eller genom att måla taklisterna i samma färg som väggen.

Vårt andra tips är att välja olika färger och tapeter på olika väggar i rummet. På så sätt får du omväxling och du kan även anpassa dina val efter ljusinsläpp och liknande. En vägg som ofta får ljus behöver inte samma ljusa färg som ett mörkt hörn, exempelvis.

Anlita hjälp för bästa resultat

För att detta ska bli så bra som möjligt är det dock bäst att anlita professionella målare Nacka. Om du bor i Stockholm med omnejd kan vi rekommendera ett måleri Stockholm som är mycket duktiga. På måleri Stockholm finns målare Stockholm som även kan tapetserare Södermalm och tapetsera ort runt omkring Stockholm.

Med professionell hjälp slipper du krångla och bli besviken över dina nybörjarfärdigheter, och istället få det resultat du önskar. Du kan ändå se till att de använder dina nya tips och tricks, och på samma gång veta att det blir rätt gjort.