Fördelarna med nätverkskabel

De av oss som var uppkopplade på nätet innan wifi minns det på olika sätt. Vissa till exempel med nostalgi medans andra ryser vid tanken på att ha sin laptop konstant kablad till en router. Faktum är att det finns flera fördelar med nutidens fast installation nätverk, it hjälp finns över hela landet en googling bort.

För det första så är det mycket enklare att sätta upp ett kabelnätverk och även enklare att lösa problem med det. Dessutom är kabelnätverk mycket pålitligare än wifi och mycket stabilare. Om du inte har en stark signal så kan det också vara svårt att fånga signalen från din router. Alla som har suttit med laptoppen på källarplanet när routern är på övervåningen vet vad vi pratar om.

Sedan ger kabelnätverk mer hastighet än wifi. Med dagens kabelnätverk så kan du få upp till 1 Gig i sekunden. Den allra största fördelen däremot har att göra med säkerhet och sekretess. Wifi är i princip öppet för alla. Vilken hackare som helst kan med en laptop ta sig in i de närmsta nätverken utan större problem. Kabelnätverk däremot är helt isolerade och du kan i princip bara koppla upp dig med hjälp av kabel. Det gör din dator mycket ointressant för de flesta hackare, så sök hjäp med wifi innan det är för sent..

Skaffa nätverkskabel

Att dra nätverkskabel på rätt sätt kan vara lite svårt. Dragning av nätverkskabel kan göras på flera olika sätt men det är bäst att lämna det till proffsen. Om du vill dra nätverkskabel i hus så kan du göra det till exempel genom väggen, i telerör, i antennkabeln bland annat. Efter att kabeln är dragen kan du enkelt installera en WIFI förstärkare och få bättre nät även trådlöst.

Om det blir gjort på rätt sätt så behöver du bara koppla upp dina anordningar till accesspunkterna runt om i huset och få omedelbar uppkoppling. Kabelnätverk har utvecklats mycket sedan 90-talet och frågan är nu egentligen varför inte fler av oss använder det. Wifi har absolut sin plats och det är inget vi vill vara utan. Men i hemmet är det inte nödvändigt.